Els alumnes del taller d’ocupació Viu la Pedra Treballa-la construeixen una caseta de pedra en sec en la Iglesuela


comarquesnord.cat, Vilafranca
\ divendres, 5 de novembre de 2010 \

Els alumnes del taller d’ocupació Viu la Pedra Treballa-la, que s’està desenvolupant de manera conjunta a Vilafranca i la Iglesuela han construit de nou una caseta de pedra en sec. La faena se va encetar el passat mes de setembre amb la base de la caseta. A partir d’ahi els alumnes han anat a buscar les pedres, ubicar-les al lloc corresponent i han encetat la construcció de la caseta.

La caseta s’ha construit a l’eixida de la Iglesuela cap a l’ermita del Cid. Es tracta d’una caseta completament rodona. Les pedres s’han anat ubicant seguint la fòrmula establida, per a que la pedra de baix sostingue a les superiors. A més també s’ha fet de manera que no hi hage filtracions i també sense cap tipus de material com a unió.

Ha estat un dels treballs finals dels alumnes del taller d’ocupació, que finalitzarà la seua activitat el proper mes de novembre. Ja han començat també els tràmits per part dels dos respectius ajuntaments per tal de poder desenvolupar un nou taller amb vistes a l’any que ve, encara que això dependrà del Ministeri de Treball, que és qui els ha concedit de manera conjunta.

En tot este temps els alumnes han tornat murs, han refet portells, han assistit classes de medi ambient o informàtica i han aprés a ser uns bons canters, ja que enguany s’ha aprofitat la formació per ilustrar-los en estes tècniques de canteria.

Més informació: | |