Francisco Melero: ‘El debat entre les energies renovables i l’impacte paisatgístic sempre existirà’


comarquesnord.cat, Fontdespatla
\ divendres, 5 de novembre de 2010 \

Ràdio Matarranya va entrevistar lo director provincial d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Aragó, Francisco Melero, qui va presidir l’acte inaugural de la I Fira de l’Energia al Medi Rural que se va celebrar este pont a Fontdespatla. En concret, Melero va posar èmfasi en que “Aragó és una comunitat que genere molta energia i n’exporte més de la meitat de la que generem”. Tot i això, “una de les coses més importants és lo seu estalvi”, i en estos moments passe que “l’energia menys contaminant, la més eficient i la que millor funcione és la que menys se consumeix”.

De fet, lo director provincial d’Indústria, Comerç i Turisme va defensar que “les renovables són bàsiques, perquè utilitzen uns recursos sostenibles, autòctons i que a sobre són molt més barats”. Per tant, si aconseguim estalviar més energia i aprofitem les energies renovables, “anem pel bon camí”. Melero va reconèixer que les energies renovables “son més bàsiques als medis rurals que a les ciutats”, ja que és on hi ha més vent i on s’aprofite més l’energia solar i la biomassa, i que este tipus d’energia “és un vector més de futur” per al Matarranya.

Pel que fa a l’impacte visual que generen instal·lacions fotovoltaiques o d’aerogeneradors, Melero va refermar que “sempre existirà lo debat d’impacte paisatgístic i energies renovables”. En este sentit, lo director provincial d’Indústria, Comerç i Turisme va afegir que cada vegada, els molins de vents poden ser més petits, però sempre tindran un impacte visual. Una de les solucions serie apostar per la “generació distribuïda”. A Alemanya, per exemple, hi ha petits parcs d’un o dos aerogeneradors. Però, òbviament, hi ha molts més parcs, i per tant, este impacte és inevitable.

Més informació: | |