La xarxa elèctrica es millorarà amb línies com la de Morella-La Plana


comarquesnord.cat, Castelló
divendres, 5 de novembre de 2010

El subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, ha explicat aquest divendres en roda de premsa que en aquests moments el Govern d’Espanya està impulsant projectes energètics en la província de Castelló per més d’1.400 milions d’euros, per a millorar la provisió i el subministrament d’energia. 1.300 milions estan relacionats amb el Projecte Castor d’emmagatzematge de gas a Vinaròs, 60 milions amb la duplicitat del gasoducte Tivissa-Paterna i 51 milions amb les actuacions que s’estan realitzant en la xarxa de subministrament d’energia elèctrica.

El subdelegat del Govern ha destacat la importància d’aquests projectes ja que “la disposició d’energia és fonamental per al manteniment del benestar dels ciutadans i per a assegurar el desenvolupament en el territori”. Per açò, ha assenyalat, “en aquests moments en la província de Castelló s’estan impulsant importants inversions per a garantir l’arribada de l’energia allí on es necessita”.

Pel que al gas respecta, a més de la importantíssima inversió del Projecte Castor, en aquests moments Enagas està duplicant la capacitat del gasoducte Tivisssa-Paterna, que creua la província de Nord a Sud. Aquesta obra és imprescindible per a multiplicar la possibilitat de subministrament al llarg de tot el territori provincial. Està dividida en tres fases. Que són les següents i es troben en els següents estats. Una primera fase, del Nord de la província, des de Canet a la Torre d’en Doménech, actualment en construcció amb 21 milions d’euros de pressupost. Una Fase II, des de la Torre Endoménech a Vila-real, de la que recentment s’ha vist acabada la tramitació i està pendent de l’aprovació definitiva per part del Ministeri d’Indústria. La inversió serà de 26 milions d’euros. La Fase III va del Sud de la província, de Vila-real a Almenara. En fase d’expropiació. Les obres començaran en 2011. La inversió supera els 12 milions d’euros.

Línia Morella-La Plana
En l’apartat d’electricitat, Xarxa Elèctrica Espanyola està treballant en l’impuls dels següents projectes: Línia de mitja tensió Montsià-Maestrat. Per a donar servei a Sant Jordi, Traiguera, Sant Rafael i Vinaròs on tota la tramitació està finalitzada i només falta l’aprovació definitiva del projecte per part del Ministeri d’Indústria. La inversió és d’1,2 milions d’euros. La Línia Morella – La Plana donarà servei a tots els municipis de la Plana i el Maestrat. El projecte eixirà a informació pública en les pròximes setmanes amb una inversió prevista de 45 milions d’euros. Per una altra banda, la Subestació de Salzadella eixirà a exposició pública en les pròximes setmanes amb prop de 3 milions d’inversió. Finalment està prevista l’ampliació de la subestació de la Plana, que eixirà a exposició pública en les pròximes setmanes amb més de 2 milions d’inversió.

Més informació: |