El Patronat de Turisme de Morella atorga el seu premi a “Amanecer de un sueño”



comarquesnord.cat, Morella
dissabte, 6 de novembre de 2010

El Patronat Municipal de Turisme de Morella ha concedit el seu premi anual a l’equip de rodatge de la pel·lícula “Amanecer de un sueño”. El film, que es va rodar en Morella fa tres anys, ha promocionat la ciutat per festivals de tota Europa i s’ha estrenat enguany als cinemes d’Espanya. Precisament, aquesta difusió i promoció de la ciutat ha sigut el motiu de la decisió.

La regidora de turisme de l’Ajuntament de Morella, Sandra García, destaca que “el fet de que Morella siga escenari d’una pel·lícula guardonada, tant a nivell nacional com internacional, és important per a promocionar-nos turísticament”. García també assenyala que “actors com Héctor Alterio o Alberto Ferreiro funcionen com a reclam per als espectadors, que veuen com a Morella els servix d’escenari”.
A més, recorda que “Morella va participar en les distintes estrenes de la pel·lícula a Barcelona, Madrid i València, reforçant la informació que descobrien els espectadors”.

Cal recordar que la pel·lícula compta amb un gran repartiment, encapçalament pel veterà actor Héctor Alterio i amb la direcció del valencià Freddy Mas Franqueza. El film es centra en la relació entre un xiquet i el seu iaio, que passen de ser quasi desconeguts a necessitar-se l’un a l’altre. Una relació que té com a teló de fons Morella, que és el poble del iaio. La malaltia de l’Alzheimer evoluciona conforme avança la pel·lícula i farà que el jove haja de cuidar del seu iaio. La pel·lícula ha obtingut nou premis en distints festivals, ha sigut triada en dènou, ha rebut trenta-nou nominacions i s’ha estrenat en cinemes de tota Espanya.

Més informació: