Ares del Maestrat ha estat declarat conjunt històric


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Ares del Maestrat
» dilluns, 8 de novembre de 2010

La Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià ha incoat l’expedient de declaració de Bé d’Interès Cultural, amb la categoria de Conjunt Històric, a favor d’Ares del Maestrat. La declaració suposa que l’administració tutele la protecció del conjunt, al temps que obliga a una normativa de protecció que estipula des del règim general d’intervencions en el conjunt històric, a la obligatorietat de redactar un pla especial de protecció, així com els criteris de qualsevol intervenció que es vulgue realitzar. Respecte a aquest darrer punt l’ordre estipula que es deuen de mantenir les pautes de parcel·lació històrica de l’entorn, així com les alineacions històriques de l’edificació conservades fins l’actualitat.

» Normativa de protecció
Es prohibeixen les reculades i els patis a la façana. Les edificacions tradicionals de l’entorn, hauran de mantenir les façanes visibles des de la via pública, preservant-ne i restaurant-ne els caràcters originaris. L’alçaria haurà de ser la mateixa de l’edifici actualment existent en aquells anteriors a 1940. En la resta, el nombre de plantes permeses serà de tres altures, quedant prohibits els semi-soterranis. Les noves edificacions o les remodelacions de les no tradicionals s’han d’adequar estèticament a la tipologia i als acabats tradicionals d’Ares.

A més, en els entorns dels monuments, qualsevol actuació requerirà l’autorització prèvia de la conselleria competent en matèria de cultura, i en qualsevol actuació que afecte al subsòl s’haurà d’aplicar el regim tutelar establit per a la salvaguarda del patrimoni arqueològic.

Més informació: