El grup ‘Treball per a tots’ demana que Morella siga centre col·laborador del Servef




comarquesnord.cat, Morella
dilluns, 8 de novembre de 2010

El grup ‘Treball per a Tots’ impulsat des de l’Ajuntament de Morella, que lluita contra la desocupació, es reunia aquest dilluns dins de les seues trobades periòdiques mensuals. Els diferents representants d’aquest grup, que integra totes les àrees municipals, van parlar al voltant de l’actual situació de l’ocupació a Morella i de nous objectius a curt termini.

Respecte a l’atur, en estos moments l’alcalde de Morella, Ximo Puig, senyalava que actualment “les xifres es mantenen estables, més o menys com estaven a meitat d’any amb uns 119 aturats”. També destacava “les vora 100 contractacions dels darrers mesos que possibiliten un creixement en l’ocupació”. Per altra banda, indicava que el grup treballarà per tal de que “Morella siga centre col·laborador del SERVEF per tal d’evitar desplaçaments a Vinaròs”. La setmana passada ja s’aconseguia un principi d’objectius amb un conveni que farà que el municipi disposi d’un caixer Autoservef. Puig informava que “el ser centre col·laborador seria una ferramenta molt útil per al futur i evitaria casos com el fet de facilitar les ofertes de treball que es fan des de la mateixa comarca, com darrerament amb l’escola taller proposada des de la Mancomunitat dels Ports”.

En aquests moments, segons Puig “la situació de la desocupació és més alta en els sector serveis i en la construcció, pel que s’intenta que les persones que no poden accedir a llocs de treball en estos sectors puguin formar-se en aquest període”. Al respecte dels cursos de formació la resposta és “prou positiva, tenint una gran tasca i acomplint-se un dels objectius del grup Treball per a tots que a banda de lluitar front a la desocupació, també busca que hi hagi una formació en diferents àmbits”.