La Junta de Seguretat Agrària tracta sobre els robatoris que es produeixen en el camp


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Castelló
dilluns, 8 de novembre de 2010

Aquest dilluns s’ha celebrat en la Subdelegació del Govern una Junta de Seguretat Agrària per a tractar sobre els robatoris que es produeixen en el camp. Es tracta d’una trobada en el qual a més del subdelegat, Antonio Lorenzo, han estat presentes representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, l’administració central, la comunitat autònoma, regantes, organitzacions professionals agràries i ramaderes, i exportadors.

En el transcurs de la reunió s’ha valorat molt positivament la pròxima i immediata entrada en funcionament de la ‘guia de mercaderies’ per al transport dels productes del camp a la Comunitat Valenciana, un conveni de col·laboració que van a subscriure els governs central i autonòmic, així com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Serà un eficaç instrument que permetrà a Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i altres cossos policials fer un seguiment complet d’aqueixos productes, puix que la guia obligarà al fet que quede degudament documentada la identitat de propietaris i venedors, la finca d’origen o les dades del transportista.

El conveni pretén estendre a altres productes del camp una pràctica (la trazabilidad) que ja se segueix des de fa algun temps en el sector citrícola, amb la qual els compradors poden saber en tot moment l’origen exacte del producte que estan adquirint, el recorregut que ha realitzat i fins i tot possibles tractaments rebuts durant el trajecte. Les parts han convingut que l’aposta per la ‘trazabilidad’ d’aquests aliments constitueix un eficaç instrument de lluita contra els robatoris que es produeixen en el camp.

Animen a denunciar
En un altre ordre de coses, el subdelegat ha destacat que “el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil seguiran treballant intensament, com sempre, per a donar una resposta satisfactòria als nostres homes i dones del camp”, encara que ha volgut insistir en la necessitat que “es denuncien tots els robatoris” perquè “és important que els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat tinguen constància de tots els fets delictius que puguen produir-se i perquè amb les denúncies es poden aportar dades de molta utilitat per a les forces policials”.

A més, les parts assistents a la reunió han donat el seu vistiplau a la creació d’una comissió de seguretat agrària en cadascuna de les juntes locals de seguretat, per a abordar les especificitats dels robatoris que es produeixen en els horts de la província.

Més informació: |