María Pilar Molinero: ‘El 70 per cent de tot el consum elèctric ja s’obté d’energia renovable a l’Aragó’



comarquesnord.cat, Fontdespatla
» dilluns, 8 de novembre de 2010

Ràdio Matarranya va entrevistar la directora general d’Indústria i Mines del Govern d’Aragó, María Pilar Molinero, coincidint amb lo programa en directe que va emetre des de la I Fira de l’Energia al Medi Rural que se va celebrar a Fontdespatla. Molinero va veure amb bons ulls esta iniciativa, que tot i ser “una fira tan jove, ha permès que lo pavelló estigue ple d’empreses de la zona i amb una tecnologia d’avantguarda”. Entre ells, va destacar la presència de sistemes d’enllumenat públic led o les calderes de biomassa.

La directora general d’Indústria i Mines va fer una anàlisi de la realitat energètica a la comunitat, i va dir que “Aragó, des de sempre, ha estat una comunitat on l’energia ha tingut molta rellevància”. Abans “ho eren el carbó i la hidràulica” i ara “creix amb les renovables”. De fet, Molinero va destacar que “a Aragó, lo 17 per cent de tota l’energia que produïm és renovable”, quan a la resta de l’estat només arribe al 9 % i Europa vol arribar al 20. I és més. “Lo 70 per cent de tot lo consum elèctric ja s’obté d’energia renovable a l’Aragó”.

» Biomassa
Pel que fa a la biomassa, Molinero va recordar que tradicionalment “és l’energia que més s’ha utilitzat” i que no només consisteix en aprofitar la fusta, sinó “també los residus agrícoles per a usos energètics”. En este sentit, va defensar que “cal conjugar los beneficis ambientals i també l’energia”. En relació a la central tèrmica d’Andorra, Molinero va assenyalar que ara s’haurà de frena la crema pel recurs que van presentar les elèctriques, i que després de que el decret del carbó hagi trigat més de tres mesos en veure la llum, la tèrmica s’emporte ara una nova clatellada.

Més informació: |