La Unitat Militar d’Emergències realitza maniobres als Ports


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 9 de novembre de 2010

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha realitzat durant els primers dies de la setmana diferents maniobres a la comarca dels Ports. El nostre territori ja s’ha convertit en lloc habitual per a les pràctiques de la UME. Novament Vilafranca ha estat la seu del campament principal de la Unitat Militar d’Emergències i en concret el Parador de Festes.

En aquest cas, les maniobres han estat dedicades a la reposició del subministrament elèctric després dels problemes derivats pels temporals hivernals. Per fer les pràctiques els membres de la UME han comptat conjuntament amb Red Elèctrica i l’operatiu es montava al Camí de la Canà, a cavall entre els termes municipals de Cinctorres i Morella.

A la tenda de campanya, situada a la base operativa instal·lada al Camí de la Canà, tenien lloc les explicacions per part del Tinent Coronel de la UME, Fernando García de las Hijas i la responsable de Red Elèctrica a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Maite Vela. A la mateixa assistien els principals mandos de la UME i va estar convidat el Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Pedro Salvador.

» Mitjans mobilitzats
La UME i Red Elèctrica realitzen les maniobres de reparació a la xarxa elèctrica amb tots els mitjans possibles. Camions militars i de bombers, vehicles tot terreny, unitat mòbil sanitària, màquines retroexcavadores i fins i tot un helicòpter, que va ser fonamental per a la realització de les pràctiques a la muntanya. Des de Red Elèctrica es donava molta importància als treballs i a la participació de la UME, ja que compta amb una gran infrastructura que seria bàsica per a aquest tipus d’operació.

El Tinent Coronel de la Unitat Militar d’Emergències amb base a Bétera, Fernando García de las Hijas, va estar present a les maniobres, encara que el responsable de l’operatiu amb Red Elèctrica ha estat

Més informació: