L’artista Paqui Fuster torna a la sala Pictograma



comarquesnord.cat, Castelló
» dimecres, 10 de novembre de 2010

La sala d’art Pictograma de Castelló (plaça de la Muralla Liberal, 1) obri les seues portes per a rebre a la pintora i ceramista castellonenca Paqui Fuster. Un total de 22 anys separen la primera exposició individual en la sala, quan l’artista arrancava la seua carrera, d’aquest nou projecte titulat ‘De terra i pedres…’. En aquest impass Fuster sí ha participat no obstant això en quatre exposicions col·lectives de Pictograma. La inauguració tindrà lloc divendres que ve a partir de les 20.00 hores.

Paqui Fuster es va llicenciar en Belles arts per la Facultat de San Carlos de València (1987) i, més tard, va cursar estudis de ceràmica en l’Escola d’Arts i Oficis de Castelló. Paqui Fuster va ser, a més, membre actiu del prolífic Grup Clau al costat de Pere Ribera, Manolo Sales i Sorolla Gallén fins al seu desmembramiento en 1997. La seua trajectòria està esguitada de premis, exposicions individuals i col·lectives.

» Unida a la natura
La carrera artística de Paqui Fuster està lligada de forma indissoluble a la naturalesa. “Em servisc de la naturalesa per a crear”, li agrada dir. La terra i els seus colors naturals estan presents en cadascun dels seus treballs. Enamorada del paisatge de la comarca dels Ports, els tons matisats de les seues terres trauen el cap una vegada i una altra en els seus llenços. Una altra de les seues constants en aquest peculiar paisatgisme és la incorporació de grafismes que assemblen arades. Aquestes esgarrapades en la terra són fruit de l’acció de l’ésser humà, no sempre innòcua. Sobre aquests colorisques terra l’artista aplica en xicotetes i estudiades proporciones tons plates i daurats per a crear reflexos que recorden la llum del sol i la lluna. Aquests tints o lluentors són també metàfores de l’acció agressiva i artificial de l’ésser humà sobre la naturalesa.

L’exposició que Paqui Fuster presenta en Pictograma compta amb aquests elements tan característics del seu quefer però incorporant un de nou que seria l’empremta de la pedra. “La Terra no és solament terra, sinó també pedra”, ens recorda l’artista. Per a compondre aquesta harmonia empra terres naturals, arenes, acrílic i altres elements sobre llenç. Les seues composicions que semblen fruit del capritxós atzar amaguen un meditat estudi de ritmes, espais lliures i secció áurea que respon a la formació de la seua autora.

L’exposició ‘De terra i pedres…’ de Paqui Fuster romandrà oberta fins al pròxim 15 de desembre. L’horari de visites de la sala Pictograma és de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 i de 18.30 a 21.00 hores.

El blog de Paki Fuster

Més informació: | | | |