L’Associació Kalat-Zeyd organitza un curset on s’aprèn a fer torrons i postres nadalenques


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Calaceit
» dimecres, 10 de novembre de 2010

L’Associació de Dones i Consumidors Kalat-Zeyd va organitzar lo dimarts, 9 de novembre, un curiós curs de cuina. La classe va anar a càrrec de Lorenzo Abás, de la pastisseria ‘Federico’ de Gandesa, qui va oferir un taller dedicat íntegrament a les postres nadalenques on los assistents han aprés a fer torrons de coco i troncs de Nadal. De fet, Abás va destacar que “a la gent els ha agradat molt la temàtica” i ha demostrat que és “molt oberta a aprendre coses noves”.

» Innovacions a les postres nadalenques
Entre les postres que se van fer, el pastisser de la Terra Alta va destacar que “hem treballat” amb un torró de coco en diferents textures. D’esta manera, al tall es veu una capa de xocolata negra, i també una de blanca que barreja puré de coco i un poquet de malibú. A la vegada, també “hem fet un torró de praliné amb un cruixent dins fet amb boletes de cereals recobertes de xocolata”. I finalment, s’ha realitzat un tronc de nadal de crema pintat amb xocolata amb les faccions del tió de massapà.

Lorenzo Abás va destacar que en el món de les postres nadalenques “s’està innovant”, sobretot si se té en compte que moltes famílies aprofiten els fruits secs per fer torrons a casa. A les pastisseries, mentrestant, els clients busquen coses diferents. De fet, Abás va reconèixer que tot allò que està lligat amb la gastronomia ha evolucionat moltíssim en los darrers anys. “La pastisseria també”, però potser ha tingut menys repercussió que la cuina tradicional.

Més informació: |