Les sol·licituds i la concessió d’ajudes Leader es mantenen al Matarranya, tot i la crisi


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Calaceit
» dimecres, 10 de novembre de 2010

Lo Saló de Plens de l’Ajuntament de Calaceit va acollir dimarts una xerrada informativa sobre les ajudes del programa Leader, a càrrec del Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya. Dintre d’esta jornada, lo gerent de l’ens, Joaquín Lorenzo, va destacar que se tracte d’unes línies d’ajuda dirigides als empresaris o emprenedors i que treballen en el marc de productes locals, micro-pymes i turisme rural.

» La crisi com a oportunitat
Lorenzo va destacar que les ajudes del fons Leader financie fins un 30 per cent de la inversió, però que esta ajuda mai superarà los 100.000 euros. A mes, lo gerent del Grup d’Acció Local va afegir que a comarques com lo Matarranya, lo número de sol·licituds s’ha mantingut any rere any, i va recordar que “la crisi és oportunitat” i que és un bon moment per a idees innovadores. Al llarg de la xerrada, també se va explicar tot lo procediment a seguir per demanar estes ajudes.

Per la seua banda, Ángel Ramón Ferrer, de la Cooperativa de Calaceit, va explicar lo seu cas. Ferrer recorde que “natres vam adaptar los llocs de recepció i una embotelladora per agilitzar l’activitat diària”. Per això, se van demanar les subvencions i “s’ha d’agrair perquè ha estat molt efectiva i mos ha anat molt bé”. La Cooperativa de Calaceit se va plantejar demanar l’ajuda en lo moment en que Sanitat se’ls demanaven certes millores.

Més informació: