El medi ambient és el gran protagonista de la Fira de Ràfels


comarquesnord.cat, Ràfels
» divendres, 12 de novembre de 2010

Lo poble de Ràfels celebre este cap de setmana la XVI Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient, una cita que se centrarà en la gestió rural, l’ecologisme i l’energia sostenible. Segons va destacar lo concejal de Medi Ambient de Ràfels, José Luis Roda, los estands rústics estaran repartits pel casc vell del poble i les diferents empreses i entitats oferiran novetats relacionades amb la tecnologia i lo món rural o los fruits ecològics.

En este sentit, enguany la fira de Ràfels presentarà propostes relacionades amb les calderes de biomassa, lo ‘pellet’ o estella, l’energia solar fotovoltaica, així com també hi haurà una exposició sobre la planta de biogàs que s’està fent a Pena-roja i que resoldrà un problema ambiental greu a la comarca com és la gestió dels purins. A més, als estands també hi haurà grups ecologistes i entitats que treballen amb l’agricultura ecològica.

» Activitats paral·leltes
Al llarg del cap de setmana, l’organització de la Fira també ha previst diversos tallers, com un de destil·lació de vi. Paral·lelament, lo Jardí Botànic oferirà visites guiades a les instal·lacions, mentre que la Comarca del Matarranya exposarà les fotografies del VII Concurs ‘Paisatge, entorn i medi ambient’ del Departament de Medi Ambient i farà lo corresponent lliurament de premis. Al llarg de la XVI edició de la Fira de Ràfels, també se sortejarà una bicicleta elèctrica.

Més informació: | |