El Ple recolza per unanimitat les esmenes morellanes als Pressupostos de la Generalitat i l’Estat



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 12 de novembre de 2010

El Ple de Morella va decidir, per unanimitat, reclamar les infraestructures “necessàries” per als morellans a les administracions corresponents. En el cas de la Generalitat, el consistori reclamarà que s’incloguen en els pressupostos generals les partides per a dotar a la ciutat d’una SAMU 24 hores i de dos cicles formatius, així com perquè es faça efectiu el pagament del deute que l’administració manté amb el municipi. Pel que fa als Pressupostos Generals de l’Estat, la moció exigix que es mantinguen les dotacions per a recolzar els distints trams de la N-232 i el Parador de Turisme.

El tinent d’alcalde del consistori, Ernesto Blanch, afirmava que “no estem disposats a renunciar a estes infraestructures bàsiques, perquè així ens ho exigixen els nostres ciutadans”. A més, ressaltava que “estes assignacions que reclamem complixen amb les prioritats de l’interés públic i del ciutadà, que necessita de l’acció de l’administració en les seues evidents carències”. “Amb elles també es facilitaria i ajudaria a la reactivació econòmica”, subratllava Blanch.

En concret, el tinent d’alcalde va asseverar que “el deute que manté la Generalitat amb l’Ajuntament supera el milió d’euros, el què provoca l’asfíxia de la nostra gestió municipal”. Respecte a la sanitat, Blanch argumentava que “la SAMU 24 hores en Morella, és vital per als nostres ciutadans, ja que ara es troben a quasi una hora de desplaçament en una atenció d’urgència”. L’edil també va afirmar que “a causa de les perspectives de futur de la localitat, hem d’exigir la creació de dos cicles formatius, un de turisme i hostaleria i l’altre d’agricultura i ramaderia”.

Blanch va continuar afirmant que “els Pressupostos Generals de l’Estat han de mantindre les dotacions i continuar amb les assignacions per a superar el Port de Querol, així com per a la seua transformació en la futura A-68”. El regidor també va sol·licitar que “es mantinga la inversió del Parador en els pressupostos, ja que a pesar de tots els entrebancs que està trobant el projecte, devem veure-ho iniciat a 2011”.

A més d’aquest punt, el Ple va acordar la sol·licitud al Ministeri de Turisme perquè declare el Sexenni com a Festa d’Interés Turístic Internacional, es va aprovar el projecte per al nou centre de recepció de visitants, es va adjudicar definitivament l’obra de geotèrmia per al Centre Lúdic i Esportiu Jaume I, es va recolzar a l’Associació de Municipis Forestals, es va informar sobre la campanya de prevenció del càncer de mama i es va anomenar el jutge de pau.

Més informació: | | |