Forcall insisteix per a que es modifique el traçat de la línia Morella-Mesquita


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Forcall
» dissabte, 13 de novembre de 2010

La subdelegació del govern ha anunciat, en el marc de les millores de la xarxa elèctrica, que en les properes setmanes sortirà a exposició pública el projecte de la línia Morella-La Plana que té que dona servei als municipis del Maestrat i la Plana, i que compta en un pressupost de 45 milions d’euros. El disseny inicial d’aquesta línia va provocar protestes per part d’Ares que es sent afectat per que el cablejat passa per sobre de part valuoses del seu terme. La continuació d’aquesta línia cap a Terol, Morella-Mesquita, està més avançat.

En aquest cas aquesta interconnexió elèctrica entre les comunitats d’Aragó i València ja va eixir fa unes setmanes a informació pública. La previsió de Red Elèctrica és que entre en servei en 2013 i reforce la xarxa de transport entre tots dos territoris, a més d’evacuar la energia procedent del règim ordinari i del especial. Aquest tram afecta directament el terme de Forcall. L’Ajuntament de Forcall va al·legar ja en el seu dia, però les seves consideracions no s’han tingut en compte. Les afeccions vindrien a duplicar la del la línia d’alta tensió que ja passa per el municipi, i sobre tot afectaria visualment a indrets tant destacats com la Moleta dels Frares on es troba el jaciment de la Ciutat Romana de Lesera.

En els propers dies Santiago Pérez té previst entrevistar-se amb la delegada de Red Elèctrica a la Comunitat Valenciana, Maite Vela, per veure de minimitzar l’impacte sobre aquesta població.

Més informació: