La Diputació i la Cambra de comerç renoven el seu conveni per a l’elaboració d’estudis socioeconòmics municipals


comarquesnord.cat, Castelló
» divendres, 12 de novembre de 2010

El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, i el president de la Cambra de comerç, Indústria i Navegació, Salvador Martí, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per a l’elaboració dels estudis socioeconòmics municipals de la província de Castelló. Un estudi detallat que permet, entre moltes altres coses, tenir una radiografia actualitzada de cadascun dels municipis castellonencs. És a dir, un dossier precís i actualitzat de cada municipi per elaborar en el futur plans estratègics o futures actuacions sobre la base de la seva projecció econòmica. El conveni ascendeix a 174.000 euros.

Aquest estudi analitza anualment més de 900 dades de tots els municipis i es realitza des de 1995. A través d’ells, la Cambra de comerç facilita a la Diputació un ampli dossier socioeconòmic de cada localitat castellonenca, a l’efecte d’informació de base per elaborar projectes com els POYS. A més, l’informe de la Càmera es remitent a cada municipi de la província per escometre actuacions de desenvolupament local o plans de desenvolupament. Aquest dossier reflecteix la situació econòmica de cada zona en un ampli quadre de comandament compost per més de 100 indicadors realtivos a la riquesa, benestar i qualitat de vida municipals.

El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha destacat que “l’estudi socioeconòmic de la Cambra de comerç ens permet radiografiar el nostre territori i elaborar instruments tan importants com els plans estratègics per a cada població. L’accés a una informació precisa, actualitzada i detallada de cada municipi és alguna cosa bàsic per a una institució com la Diputació, ja que tenim molt en compte les seves conclusions per impulsar les nostres polítiques territorials”.

Més informació: