Medi ambient cartografia els hàbitats del Parc Natural de la Tinença de Benifassà



comarquesnord.cat, València
» dissabte, 13 de novembre de 2010

La Conselleria de Medi ambient ha cartografiat, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic de la Comunitat Valenciana, els hàbitats del Parc Natural de la Tinença de Benifassà, segons ha anunciat avui la directora del parc, Mara Tirado, durant la celebració de la junta rectora.

La nova eina aplicada a la Tinença de Benifassà s’integra en la Cartografia que, amb caràcter general i aplicada al conjunt de la Comunitat Valenciana en una escala 1:10.000, està desenvolupant la Conselleria de Medi ambient. La cartografia de la Tinença constituirà un element molt útil per a investigadors i públic en general, ja que identifica els principals hàbitats que en ella es troben, com a rius, llacunes, cultius, superfícies forestals o flora i fauna d’interès.

Per a la realització de la Cartografia, la Conselleria de Medi ambient ha utilitzat la metodologia Corine, un sistema de classificació que permet aconseguir informació detallada dels principals hàbitats que es troben en el territori.

» Centre de Visitants
La directora del parc natural, Mara Tirado, ha informat així mateix que la Conselleria de Medi ambient ha obtingut els terrenys on se situarà el futur centre de visitants del parc, en l’entitat local menor del Ballestar (La Pobla de Benifassà); en els citats terrenys, cedits per l’Associació de Veïns del Ballestar, començarà a construir-se el futur centre de visitants en 2012.

La directora del parc, Mara Tirado, també ha subratllat que en breu eixirà a informació pública el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del parc natural, que determinarà els nivells de risc i les zones on es desenvoluparan actuacions de prevenció.

Finalment, cal destacar que la Conselleria de Medi ambient ha invertit 1,5 milions d’euros en el Parc Natural de la Tinença de Benifassà durant 2010, que s’ha destinat principalment a treballs de manteniment i conservació.

» Institut Cartogràfic Valencià

Més informació: | |