Oscar Tena destaca “l’esforç i compromís” del Govern pels 4 milions d’euros per a la residència



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dissabte, 13 de novembre de 2010

Vilafranca ha rebut amb gran satisfacció l’aportació de 4 milions d’euros del Ministeri de Sanitat per a finalitzar la seua Residència i Centre de Dia. Una notícia que l’alcalde del municipi, Óscar Tena, qualifica com a “històrica, la més important en molts anys”. El procés ha sigut llarg “era alguna cosa que ambicionàvem des de fa dècades i sempre s’havia negat des de la Conselleria de Benestar Social que és la que hauria d’haver tirat avance el projecte” recordava Tena assenyalant que “des que sóc alcalde, fa set anys, he estat parlant amb consellers i es negava de forma reiterada les ajudes per a la Residència i el Centre de Dia”.

El primer edil agraïa el “esforç i compromís” del Govern d’Espanya, personalitzant en el president José Luis Rodríguez Zapatero i l’actual Ministra de Sanitat, Leire Pajín, que “han reconegut la importància d’aquesta obra per a Vilafranca”. La injecció econòmica “assegura l’execució del projecte de manera total, així com l’equipament i el mobiliari, perquè s’engegue en dos anys”. El Ministeri aportarà els 4 milions d’euros a raó de dos l’any 2011 i la resta en 2012 per a desenvolupar el centre geriàtric de Vilafranca, presentat per la Fundació Geron que per a Tena “té una trajectòria, professionalitat i serietat que ens permet confiar que tot anirà bé”.

El propi consistori ja va apostar per l’inici del projecte a través del Pla E “si no haguérem sigut valents en el seu moment, no hauria arribat aquesta ajuda que és una recompensa al risc inicial”. Unes instal·lacions que comptaran amb 4.800 metres quadrats i tres plantes, en un edifici que acollirà 70 places per a la Residència i 25 places per al Centre de Dia.

Tena indicava que amb aquestes obres “es crearan llocs de treball, no solament ara, sinó també quan entre en funcionament aquest servei, una cosa molt important en aquests temps que corren”. Dijous passat l’empresa BECSA, que ha subcontractat a empreses vilafranquines, va començar la segona i tercera fase de l’actuació instal·lant una grua per a avançar els treballs de la futura Residència i el Centre de Dia de Vilafranca.

Més informació: | | |