El bon temps acompanya a la Fira del Medi Ambient de Ràfels


Etiquetes:

20101114_firarafels_0878

comarquesnord.cat, Ràfels
» dilluns, 15 de novembre de 2010

Centenars de veïns del Matarranya i d’altres comarques frontereres van passar este cap de setmana per Ràfels, on se va celebrar la XVI Fira de Recursos Naturals i del Medi Ambient. Lo concejal de Medi Ambient del municipi, José Luis Roda, va destacar que la fira va anar molt bé, i que el fet de que enguany les fires de Ràfels i Mont-roig no hagin coincidit en les mateixes dates s’ha notat en lo número de visitants.

La fira se va dividir en dos jornades molt ben marcades. Lo dissabte va ser un dia dedicat més als aspectes tècnics i formatius i se van organitzar dos xerrades centrades amb les energies renovables i l’agricultura ecològica. Tot i l’èxit a estes activitats i l’interès mostrat pels seus participants, lo dia fort de la fira va ser diumenge, centrat amb los aspectes més lúdics i on va haver nombrosos tallers (com ara lo de destil·lació de vi o els infantils) amb molta participació de públic.

A l’hora de fer una valoració de la fira, Roda també va fer una reflexió sobre la coincidència amb lo temps de la majoria de fires que es fan al Matarranya i al Baix Aragó. Roda va destacar que les fires històriques estan fixades a l’octubre o novembre perquè llavors ja se celebraven en aquella època, un moment de l’any motivat per un aspecte socioeconòmic. En canvi, fires més joves com la dels ibers a Andorra, també se posen en estes dates, perjudicant a pobles i visitants.

En concret, lo fet de que quatre de les deu fires que ara se fan al Matarranya siguen consecutives (Beseit, Fontdespatla, Mont-roig i Ràfels) i a la mateixa època de l’any no ajude. “Per molt temàtica que sigue una fira, al final als estands estan les mateixes persones”, i això pot saturar als visitants i a la vegada perjudicar a tots los pobles. A estes fires del Matarranya, cal sumar la d’Aiguaviva, la de Caps o la d’ibers a Andorra, que també cauen al mes de novembre.

» Fotogaleria: Fira de Ràfels 2010

Més informació: