Jorge Membrado mostra a Castelló la seua experiència a la sima més profunda del món


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Castelló
» dilluns, 15 de novembre de 2010

Jorge Membrado i Jesús Martínez mostraran a Castelló, el proper dimarts 30 de novembre la seua experiència a la sima Krúbera-Voronya, la més profunda del món. Ambdós expeleòlegs obrin eixe dia la XIX Setmana de Cinema de Muntanya que té lloc al saló d’actes de l’edifici Bancaixa del 30 de novembre al 3 de desembre amb la projecció de “Krúvera-Voronya: Hacia el centro de la tierra”.

» La més profunda del món
La cima Krúbera-Voronya, situada en el massís de Arabica (Serralada del Caucas) dins del territori de la petita República de Abjasia, ha passat a ser un referent mundial en convertir-se després de les últimes exploracions en l’avenc més profund coneguda, traspassant la barrera dels 2.000 metres de profunditat, concretament 2.191 metres. Els primers treballs en el massís es remunten a la dècada de 1910 pels pioners de la espeleologia mundial Martel i Kruber. No obstant això, malgrat tan primerenc acostament, caldria esperar fins als anys vuitanta perquè espeleòlegs ucraïnesos desenvoluparen les primeres exploracions. Actualment aquesta exploració és solament realitzable amb el suport d’una expeción internacional, on a més d’explorar i superar dificultats de pous verticals, estretors i galeries inundades els espeleòlegs es veuen obligats a realitzar la topografia de la cavitat.

La projecció, que té una entrada gratuïta, està programada a les vuit de la vesprada al carrer Cervantes, número 26, de la capital de la La Plana

Més informació: | |