L’alcalde de Vilafranca recorda que ni la Diputació ni la Generalitat han donat ajudes per la gran nevada


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Benassal
» dilluns, 15 de novembre de 2010

Les jornades, celebrades a Benassal, per tractar del dispositiu i coordinació dels efectius d’emergència front a les nevades, que van comptar en la presencia del Conseller de Governació, Serafín Castellano, no van donar opció als alcaldes a contrastar amb el conseller les propostes municipals per millorar l’efectivitat del sistema.

Segons l’alcalde de Vilafranca, i diputat per la comarca dels Ports, Oscar Tena, “el conseller va fer la seva exposició, i sense donar opció als alcaldes va abandonar la reunió”. Després sí que tindrien oportunitat de manifestar les queixes respecte al que succeïra el passat hivern en la responsable de la direcció general de protecció ciutadana. A aquest respecte i posat damunt de la taula les carències que l’any passat, en l’incident extraordinari del 7 de gener que va deixar la comarca incomunicada, i varis municipis es van quedar així durant varies jornades, se’ls va assegurar als regidors que per enguany s’adquirit maquinaria adient per fer front als grans ventisquers.

Els alcaldes, igual com els veïns que ho han patit, segur que estan del tot d’acord amb la valoració inicial que va fer el Conseller, ja que sens dubte, la incidència que la neu té sobre la vida normal de les persones és gran, més encara quant tenen que buscar-se ells mateixa els mitjans per tornar a la normalitat.

» Sense ajudes
L’alcalde de Vilafranca recordava que ni la Diputació ni la Generalitat han volgut ajudar als ajuntaments en la despesa extraordinària que van haver d’emprar per llogar maquinaria privada per tal d’obrir pistes, camins, carreteres, i carrers, i tampoc s’ajudat al sector ramader en els pèrdues que la situació els va provocar. En qualsevol cas, el diputat dels Ports, afirmava que els ajuntaments han reiterat en varies ocasions la disponibilitat per ajudar a fer més efectiu el protocol de lluita contra la neu.

Més informació: |