Les obres de les antigues escoles de Massalió finalitzaran en un mes


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Massalió
» dimarts, 16 de novembre de 2010

Les obres de les antigues escoles de Massalió estan a punt d’acabar. Així ho va confirmar l’alcalde del municipi, Rafa Martí, qui va concretar que “d’aquí cosa d’un mes o un mes i mig es podran donar per acabades”. En estos moments, únicament faltarie instal·lar l’ascensor adaptat i també lo mobiliari, que quede al marge de l’obra i que està previst sol·licitar-lo a través d’una subvenció del Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya.

En concret, les obres de rehabilitació de les antigues escoles de Massalió han durat mes d’un any i han consistit en buidar tot l’edifici, quedant-se només amb l’estructura base. És a dir, s’ha conservat l’estructura de la teulada, que era de fusta, i les quatre parets exteriors. Després de les obres, a les antigues escoles han quedat quatre aules, dos per planta. A la planta inferior, una de les bandes estarà destinada als jubilats, mentre que a l’altra ala hi haurà quatre oficines per a associacions.

Pel que fa a la planta superior, l’alcalde de Massalió va concretar que una de les ales se partirà en dos aules i se destinarà a l’Escola de Música, mentre que a l’altra ala quedarà una aula dedicada a xerrades i col·loquis. Segons les previsions del consistori de Massalió, les instal·lacions podrien començar a funcionar a partir de meitats de gener. Tot i això, s’intentarà que els jubilats accedeixin abans, ja que ara han de compartir espai a un saló on s’han de compaginar moltes activitats.

L’alcalde de Massalió va sentenciar que “quan tinguem tot lo mobiliari i lo tràmit administratiu ja s’haigue acabat, podrem inaugurar” les instal·lacions. Estes obres, sense sumar tot lo mobiliari, suposen una inversió final de 420.000 euros, de les quals un 85% l’ha posat la Direcció General de Rehabilitació i Vivenda i l’altre 15 per cent l’havia d’aportar l’ajuntament, qui va obtindre el 100% d’esta part a través d’un Fons especial de Teruel.

Més informació: |