Vallibona demana ajuda per salvar l’ermita de Santa Àgueda



comarquesnord.cat, Vallibona
» dimarts, 16 de novembre de 2010

L’Ermita de Santa Àgueda està en perill i, des de Vallibona, es busquen tot tipus de solucions per tal de que el mal no sigue inevitable. La construcció és un important exemple del Romànic de Reconquesta en la nostra comarca i “presenta un important deteriorament amb perill d’enfonsament”, destaquen membres de l’associació que promou la restauració d’aquest lloc de culte. “És important actuar amb certa urgència sobre la coberta i en una perillosa escletxa de la bóveda principal. Les dos darreres corporacions municipals han intentat, sense èxit, aconseguir la implicació de les institucions provincial i autonòmica per la seua restauració”, afegeixen.

Per la falta d’interés d’altres administracions, “ara és un grupet de Vallibonencs que juntament amb l’Ajuntament fem un nou intent per evitar la pèrdua de més patrimoni cultural Vallibonenc”. L’Associació Recuperar Santa Àgueda neix amb la finalitat de recuperar l’ermita de Santa Àgeda. És necessari que siga un projecte popular, participatiu i plural.

» Reunió al pont de desembre
“Demanem la participació i col·laboració de la gent interessada, acudiu a la reunió que tindrà lloc el proper 6 de desembre a les 19:00h en les Antigues Escoles, per constituir la Junta de l’Associació i marcar les línees de treball”, conclouen amb esperança.

Més informació: | | | |