Els pobles del Matarranya celebren les VII Jornades Culturals a través del teatre


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Matarranya
» dimecres, 17 de novembre de 2010

Al llarg dels pròxims tres caps de setmana, sis municipis del Matarranya acolliran les VII Jornades Culturals que organitze la Comarca del Matarranya. A esta setena edició, tindrà gran protagonisme lo teatre, ja que les jornades culturals integren la ‘I Mostra de Teatre Aficiona’t’, una trobada que permetrà als veïns del Matarranya conèixer les agrupacions teatrals de la nostra comarca a través de les seues actuacions.

En este sentit, a esta primera mostra de teatre participaran les cinc agrupacions de teatre del Matarranya, com són ‘Los Tramoiants’ (La Portellada), ‘Massalió (Massalió), ‘Los Calderons’ (La Freixneda), ‘La Quiquereta’ (Pena-roja) i los integrants de l’últim grup d’improvisació i monòlegs coordinats per l’actor José Boto. A més, les jornades culturals també oferiran diverses xerrades i tallers relacionats amb lo món del còmic i els vestits tradicionals, així com la presentació de llibres.

Segons va destacar lo conseller del Departament de Cultura de la Comarca del Matarranya, Rubén Bergós, “a tots los grups de teatre participants se’ls donarà un reconeixement pel treball fet” i així animar-los a que seguixquen amb lo seu treball. A la vegada, un dels objectius d’esta primera mostra de teatre és que “los veïns dels pobles coneguen als grups de teatre de la comarca i que los puguen convidar o contractar” per algun espectacle.

Precisament, les jornades culturals de la Comarca del Matarranya començaran este divendres (19 de novembre) a Calaceit, on se farà la inauguració oficial i la presentació del llibre ‘La indumentaria tradicional en el Bajo Aragón y Matarranya’. Este cap de setmana també hi haurà un concert de música a Calaceit i actuacions de teatre a Massalió i Lledó. Enguany, les jornades culturals recorreran los pobles de Calaceit, Arenys de Lledó, Massalió, la Vall del Tormo, Queretes i Lledó.

Programa de les VII Jornades Culturals i Mostra de Teatre del Matarranya

Més informació: |