El polígon industrial ‘Els Argilans’ de Cinctorres estarà per al 2011



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dimecres, 17 de novembre de 2010

Cinctorres comptarà l’any 2011 amb el polígon industrial ‘Els Argilans’. Aquest projecte va néixer fa tres anys amb unes converses del Ajuntament amb el Ministeri d’Indústria davant la necessitat de comptar amb sol industrial per la localitat. Actualment, es troba en la darrera fase que ja està molt avançada amb un pressupost de 150.000 euros que sufraga al 50% el Ministeri d’Indústria i l’altre 50% el consistori que espera poder rebre algunes noves ajudes per fer front a estes darreres despeses. El pressupost d’aquesta obra finalment estarà al voltant d’un milió d’euros euros “s’han superat les previsions inicials” apuntava l’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés, que de totes formes senyalava que “l’objectiu no es fer diners, l’important és que el màxim nombre d’empreses possibles vulguen estar en el polígon de la localitat en estos temps difícils que estem vivint”. ‘Els Argilans’ ha rebut diferents ajudes en aquest procés “de molt de sacrifici, però al mateix temps de satisfacció” indicava Ripollés, que es sufragaran amb els diners que ja s’han rebut del Ministeri d’Indústria i amb els diners del ‘Pla Camps’, dels Plans Provincials i dels ingressos que arriben del Fons de Compensació del Pla Eòlic.

El Polígon de ‘Els Argilans’ comptarà amb uns 30.000 metres quadrats, dels quals 16.000 seran aprofitables per poder ubicar les unes 25 parcel·les “de moment no s’ha acordat al Ple el preu de les parcel·les, però més o menys estaran pels 25.000 euros els 600 metres quadrats de sol industrial” informava Ripollés, tot i que “el millor seria que algú necessitara solars de 1.000 metres quadrats, però això serà més complicat”. D’aquesta manera, la comarca comptarà amb una nova zona industrial catalogada “no comptàvem al municipi amb aquest servei per a les nostres empreses, així com a la comarca tenim poca zona industrial catalogada”. Per altra banda, fa unes setmanes es coneixia la “bona notícia” de que la Mancomunitat dels Ports comptarà amb una escola taller que treballarà en este polígon “fa mig any ho vam demanar i ara és una realitat” esperant el primer edil “que entrin a treballar al maig o juny del 2011, després del mig any teòric a Vilafranca, quan les actuacions estaran pràcticament finalitzades”. També valorava “positivament” Ripollés “el fet de poder donar treball a unes 40 persones mitjançant l’escola taller”.

Els darrers treballs que s’estan realitzant es centren en la canalització principal i en les infraestructures que portaran llum, aigua i electricitat a la zona. S’espera poder oferir “preus competitius i si hi ha algun interessat que es fique en contacte amb l’ajuntament perquè es pot aplegar a un bon acord” informava Ripollés, per poder albergar el màxim d’empreses al Polígon Industrial ‘Els Argilans’ de Cinctorres.

Més informació: |