Els alcaldes socialistes dels Ports decideixen, conjuntament, abandonar el projecte per a impulsar una Reserva de la Biosfera


comarquesnord.cat, Els Ports
» dimecres, 17 de novembre de 2010

Els alcaldes socialistes dels Ports han decidit, en una reunió celebrada a Cinctorres, tenir una postura comuna enfront al projecte per a impulsar la declaració d’una Reserva de la Biosfera en aquest territori. Després de conèixer la postura del sector ramader de la comarca, que creu que es veuria afectat negativament amb aquesta marca, tots abandonaran el projecte, i recomanaran, en la propera reunió de la Mancomunitat comarcal, que tots els pobles prenguen la mateixa decisió.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, que ostenta actualment la presidència de l’Ens Comarcal, afirma que des de l’entitat es busquen formules que ajuden al manteniment de la població i a la creació de recursos per poder donar més possibilitats al territori d’encara el futur. Sens dubte les marques de qualitat, com en aquest cas es la de Reserva de la Biosfera, era una possibilitat que calia sondejar. Però vist que el sector ramader creu que es veuria afectat negativament, el raonable es buscar d’altres formules. L’edil recalca que el sector ramader és un pilar fonamental que cal recolzar per que ja té prou entrebancs en aquestos moments. I en aquest sentit afirma, que, en aquestos moments, caldrà treballar junts per encarar problemes com els derivats per la declaració, per part de la Generalitat, de zones Zepa i Lic, que suposen veritables obstacles per al desenvolupament.

Morella, Cinctorres, Forcall, Villores, Vilafranca, Olocau del Rei, Castell de Cabres i Vallibona, són els municipis dels Ports governats per el PSPV-PSOE, i per tant els que abandonen el projecte. Es coneix que Herbers, la Mata i Sorita, governats pel PP, també han manifestat la decisió de no seguir. Per tant es més que probable que en el proper ple de la Mancomunitat dels Ports es desestime continuar en el procés per aconseguir el reconeixement de Reserva de la Biosfera.

Més informació: | |