Morella recolza a l’Associació de Municipis Forestals i demana la retirada d’un Projecte de Decret de la Red Natura 2000


comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 17 de novembre de 2010

El plenari de Morella es va posicionar, per unanimitat, en contra del Projecte de Decret sobre l’autorització de Plans, Programes i Projectes en la Red Natura 2000. Per això, Morella s’adherix i recolza a l’Associació de Municipis Forestals i sol·licita a la Conselleria que emeta un informe a la Xarxa Natura 2000 perquè es retire el projecte.

L’edil de medi ambient, Rafael Pallarés, considera que aquest Projecte de Decret “augmentaria els costos i suposaria una nova càrrega burocràtica per a aquells que vullguen establir qualsevol tipus de negoci en el nostre municipi, afectat per la Red Natura 2000”. A més, afegix que “estes traves són l’últim que necessiten els municipis d’interior de la Comunitat Valenciana”.

Si el projecte continua endavant, els procediments dels veïns de Morella se sotmetran a avaluació prèvia per un ens gestor. El regidor explica que “els plans, programes i projectes ja estan sotmesos a distints estudis ambientals i urbanístics o a diverses autoritzacions prèvies derivades de distintes legislacions, pel què no creiem necessari la realització de més tràmits”.

Pallarés també conclou que “en un context de crisi econòmica com l’actual, l’últim que necessiten els municipis d’interior és que augmenten els costos econòmics, el gasto públic de l’administració o els tràmits burocràtics”. Per això, “sol·licitem la retirada d’este projecte i proposem que a nivell intern siga la Conselleria qui emeta l’informe a la Xarxa Natura 2000”.

Més informació: |