S’inicien les obres de restauració de l’església de Torredarques



comarquesnord.cat, Torredarques
» dimecres, 17 de novembre de 2010

Esta setmana han començat les obres de restauració de l’església parroquial de Torredarques. Se tracte, en concret, d’una injecció econòmica de 400.000 euros i d’un projecte que pretén una rehabilitació íntegra del temple. L’alcalde de Torredarques, Luis Ángel Giner, va destacar que “l’església està bastant malament” i que lo projecte prioritzarà primer la reparació de la teulada, per on entre aigua quan plou i provocant humitats a l’interior del temple.

L’alcalde de Torredarques va reconèixer que ha estat rebre el projecte i posar-se a treballar, i que segurament això ha vingut marcat pel mal estat en lo que es trobe el temple. De fet, Giner va apuntar que quan fa una mica de vent “cauen telles” al carrer, i que a l’interior de l’església han començat a aparèixer humitats. A més, l’aigua de pluja també entre per la cúpula, feta d’una pedra que s’empape molt, i amb lo risc afegit de que pugui caure.

Per això, i abans de que passon coses com estes, des de Patrimoni “han tirat una mà” per evitar-ho. Giner va remarcar també que “la teulada la volen tindre feta” prompte, si pot ser abans de Nadal millor que millor, ja que en època de nevades és un risc treballar a la teulada i també és més fàcil que se filtron humitats. A la vegada, la restauració de l’església parroquial també se centrarà en lo campanar, on hi ha algunes pedres que estan en risc de caure.

De moment, los operaris han instal·lat una bastida per tot lo voltant exterior de l’església. Un cop s’acabo la restauració de la teulada i de la façana, les obres se centraran en l’interior del temple. Quan s’arribo a esta fase de l’obra, l’Arquebisbat i l’ajuntament de Torredarques hauran de pensar un lloc on celebrar los actes religiosos. Tot i això, Patrimoni, Arquebisbat i consistori no han posat data per al termini d’obres.

Més informació: | | | |