Agricultura ofereix l’obtenció del certificat sanitari del trasllat de bestiar per via telemàtica


comarquesnord.cat, València
» dijous, 18 de novembre de 2010

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació facilita en catorze municipis de la Comunitat Valenciana l’obtenció del certificat sanitari de trasllat de bestiar, segons un comunicat de la Generalitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és agilitar la tramitació d’aquesta documentació sanitària i evitar als operadors del sector ramader desplaçaments i costos de tramitació, en el marc de la política de sanitat animal i seguretat alimentària de la Generalitat. D’aquesta manera, els ramaders podran comptar amb totes les facilitats de gestió per a l’obtenció dels citats certificats i desenvolupar la seua activitat econòmica.

Aquesta mesura, que es va iniciar en 2009 de manera experimental a Castelló, ha beneficiat ja a més d’1.100 ramaders del Alt i el Baix Maestrat, que han pogut gestionar a través dels seus propis consistoris la petició i obtenció dels certificats sanitaris. Aquests documents són imprescindibles per a poder realitzar qualsevol moviment de bestiar, la qual cosa suposa un important estalvi en temps, costos de transport i de tramitació per al sector de la zona.

Els 14 municipis que col·laboren amb la Conselleria d’Agricultura són Tirig, Catí, Albocàsser, Alcalà de Xivert, Rosell, Vilar de Canes, La Torre d’en Besora, Castellfort, Benassal, La Mata, Portell, Culla, Torreblanca i Benissa. En breu, també es podrà realitzar aquesta gestió a Millars i Pedralba. A més, es pot tramitar en l’Oficina Comarcal de la conselleria (OCAPA) d’Oriola i la Unitat Territorial d’Almoradí, en la OCAPA de Pego i la Unitat Territorial de Dénia i en la OCAPA de la Vall d’Alba.

En concret, l’ajuntament de cadascuna de les localitats que col·labora, posa a la disposició dels operadors del sector ramader els seus mitjans tècnics, informàtics i personals, perquè puguen obtenir els certificats sanitaris de trasllat emesos pels serveis veterinaris oficials respecte als moviments de bestiar. Una vegada cursada la petició pels interessats a la Conselleria per a l’obtenció del certificat sanitari de trasllat, i una vegada s’haja emès pels serveis veterinaris oficials, ho remetran telemàticament a l’ajuntament, que serà l’encarregat d’efectuar el seu lliurament immediat al sol·licitant.

La Comunitat Valenciana és, al costat de Castella i Lleó, pionera a Espanya a implantar aquest tipus de sistemes, que suposa un pas més en l’objectiu del Consell de facilitar i acostar els tràmits administratius als administrats, en aquest cas, als treballadors del sector ramader. A més, la Generalitat està treballant també perquè la documentació puga ser enviada telemàticament a les explotacions ramaderes, amb l’objectiu de disminuir al màxim els tràmits existents en l’actualitat.

Més informació: