El principal sindicat d’energia d’Alemanya visita els parcs eòlics de Morella


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 18 de novembre de 2010

Morella ha rebut afui la visita de distints representants de la Confederació de Sindicats Alemanys DGB i de la Unió General de Treballadors del País Valencià. L’objectiu és conéixer el funcionament dels parcs eòlics de la localitat. Per a això, han mantingut una reunió amb el regidor d’obres, Rhamsés Ripollés.

Entre els integrants de l’expedició es trobaven el secretari general de Renania-Palatinado, Dietmar Muscheid i distints integrants dels sindicats de la mineria, energia, química i metall, com Ralf Sikorski, Wolgang Kehr o Martin Benner. Després de la reunió que s’ha mantingut en les instal·lacions municipals, els representants de la DGB han visitat els principals atractius turístics de Morella i un dels parcs eòlics del seu terme.

L’edil els ha explicat la situació en què es troben els parcs eòlics, el pagament de les compensacions o la implantació del Pla Eòlic Valencià. Per exemple, Ripollés comentava la problemàtica que ha existit amb el pagament dels Impostos de Béns de Característiques Especials (BICE), ja que l’empresa gestora dels parcs eòlics no havia acatat aquest pagament fins fa unes setmanes.
El regidor afirmava que “l’energia eòlica té una gran importància i signifiquen una oportunitat de redreçament en la nostre municipi”.

Pel que fa al Pla Eòlic Valencià, Ripollés considera que “el Consell va arribar molt tard a l’energia eòlica, el què va significar una gran pèrdua econòmica per a municipis com Morella”. A més, afegix que aquest Pla, “deixa molt a desitjar. En cada Comunitat Autònoma el pla eòlic és diferent, però en altres comunitats, els Ajuntaments tenen un paper més important en totes les decisions”.

Més informació: