Morella aposta pel turisme actiu amb l’impuls de rutes senderistes


comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 19 de novembre de 2010

Morella continua amb la seua aposta pel turisme actiu. Per a això, ha dissenyat un fullet amb més de 150 quilòmetres de rutes de senderisme de distintes dificultats. “L’objectiu és que el visitant puga conéixer els nostres paisatges i tots els racons del nostre terme”, afirmava la regidora de turisme, Sandra García, en la presentació.

En els fullets s’especifica l’altimetria, dificultat, distància, desnivell i localització de quinze rutes distintes. A més, la majoria d’aquestes també es poden consultar i descarregar des de la pàgina web morellaturística,com.

» Aposta pel turisme actiu
García recorda que “en l’últim any ja hem finalitzat tots els treballs de marcatge de les rutes que naixen del Mont de Pereroles i, ara fem un pas més en l’aposta pel turisme actiu”. Cal assenyalar que des de Pereroles, declarat Paratge Natural Municipal, naixen cinc rutes distintes que connecten amb Herbeset, Herbers, Xiva, La Pobleta i Morella. Segons García, “les rutes permeten conéixer els nostres boscos, que són un gran atractiu turístic”. La regidora també apunta que “estes rutes contribuïxen a la dinamització del Mont de Pereroles, pel que també hem apostat d’una forma decidida amb la construcció dels refugis forestals”.

A més de les rutes mencionades, en el fullet trobem grans rutes com el GR-7, que connecta a Morella amb Vallibona o Ares i rutes de petit recorregut, com les que unixen Morella amb Forcall, Cinctorres, Herbeset, Xiva i a aquesta localitat amb Ortells i Forcall. Finalment, Morella ultima el condicionament del camí extramurs que permetrà visitar la localitat vorejant la muralla, des del Portal de Sant Miquel al del Forcall.

www.morellaturistica.com

Més informació: | |