Brillant concert de Santa Cecília de la Unió Musical de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 21 de novembre de 2010

La Unió Musical de Vilafranca, sota la direcció de Pau Monfort, oferia aquest passat dissabte el Concert Extraordinari de Santa Cecília per celebrar la festa de la patrona dels músics. Una actuació que comptava amb la participació de Javier Simó, com a trompeta solista i del vilafranquí Rubén Prades com a trombó solista. El concert tenia lloc a l’Edifici Polivalent de Vilafranca amb una nodrida presència de públic.

La banda de Vilafranca amb 70 músics al damunt de l’escenari, iniciava l’actuació amb les ‘Tres Dances Valencianes’ d’Amando Blanquer. Dansa característica, ball de velles i jota conformen aquest obra composada per Blanquer en la seua joventut mentre estudiava a París. El concert continuava amb el Concert per a trompeta en la Bemoll Major de l’armeni Alexander Araturian i la gran actuació com a solista de Javier Simó, músic santmatevà amb residència a Vinaròs que és trompeta solista de la Real Filharmonia de Galícia.

Acte seguit tindria lloc l’actuació de Rubén Prades. El vilafranquí és catedràtic de trombó al Conservatori Superior de Música de Salamanca i actua amb freqüència amb moltes orquestres. Va ser música també de l’Orquestra Nacional d’Espanya. Rubén Prades interpretava com a solista ‘Bolívar’ d’Eric Cook, obra datada de l’any 1954 i que mitjançant formes i ritmes de música espanyola busca el lluïment del solista en tot el seu esplendor.

Conjuntament, Rubén Prades i Javier Simó oferirien el ‘Fandango’ de Joseph Turrin, obra per a trombó i trompeta solistes.

Al descans del concert es feia el lliurament dels Diplomes als tres joves músics que enguany han passat a formar part de la plantilla de la Unió Musical de Vilafranca. Es tracta de Víctor García i Tània López com a clarinetistes i Marc Monfort, fill del director Pau Monfort, com a flautista. Els joves rebien els diplomes de mans del President de la banda, Ramón Andrés.

A la segona part del Concert de Santa Cecília, la Unió Musical de Vilafranca interpretaria les danses simfòniques ‘West Side Story’ de Leonard Bernstein, extracte en forma de suite orquestral que el propi Bernstein va realitzar de la seva partitura per a la banda sonora de la famosa pel·lícula amb el mateix títol.

Per a tancar el concert, la Unió Musical de Vilafranca interpretaria tot un clàssic de la sarsuela espanyola com és ‘La Boda de Luis Alonso’ de Gerónimo Giménez.

A partir d’ara, la Unió Musical de Vilafranca es centrarà en preparar el ja tradicional ‘Concert de Nadal’, que tindrà lloc al mateix Edifici Polivalent el dijous 23 de desembre a les 22,30 hores.

Més informació: | | |