Els ‘gaiteros’ celebren Santa Cecilia



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 21 de novembre de 2010

La germanor i la gastronomia, tenen avui tant de protagonisme com la música més tradicional de la capital dels Ports. Encara que el grup compta en uns 40 membres, de mati n’eren més poquets degut a la coincidència d’altres activitats, especialment esportives, en les que els més joves del grup també estan implicats.

En qualsevol cas, s’ha deixat notar als carrers de Morella, sobre tot en aquells en els que els cercaviles no solen arribar, que dissabte era una jornada especial. I és què el grup de gaiteros passe en aquesta jornada per indrets on les processons i els passa-carrers no solen tenir pas. Trinquet, Padre Ramon Querol, carrer Castell… en les parades acostumades en diferents establiments per reposar forces, clar.

El grup de gaiteros de Morella ha revifat en els darrers anys, i encara i així, pensant en el proper Sexenni, es pateix per si hi haurà prou gent disponible per a posar els tocs de ball a totes les danses que surten, per que molts d’ells també estaran implicats en altres menesters en eixes dates. En qualsevol cas és tot un goig veure i sentir actualment als gaiteros de Morella. Per que si bé és cert que no fa massa temps va estar a punt de desaparèixer la figura del gaitero, l’impuls d’uns quants i l’afició creixent a través de l’escola de musica ha portat saba nova i moltes notes més a la festa morellana.

Més informació: | | | |