L’Aplec d’Herbers celebra a Forcall la primera proaplec



comarquesnord.cat, Forcall
» diumenge, 21 de novembre de 2010

El XXXIII Aplec dels Ports d’Herbers, que és celebrarà a finals de juliol del 2011, encetava aquest dissabte les seues activitats Proaplec, que serveixen per anar promocionant la que serà una nova edició de la festa comarcal per excel·lència. Forcall va acollir els diferents actes que es van desenvolupar durant la jornada. La primera va ser a la vesprada, amb una innovadora iniciativa del grup Els Ports en Moviment. El Saló de Plens de la localitat es va omplir per a gaudir de l’espectacle cultural ‘Veus Femenines’.

Mitjançant la música i la poesia, el trio format pel clarinetista Pau Monfort, la pianista Irene García i la veu de Susanna Sebastià, els espectadors van vibrar i es van emocionar amb la intensitat d’aquesta actuació. En els poemes que es van recitar van destacar els textos de Montserrat Roig o Gioconda Belli, barrejant temàtiques com l’ambient rural, oracions feministes i actuals, l’amor, la ruptura, l’exili o la mort. Tot un seguit de vivències acompanyades pels sons del piano i el clarinet.

» Els Ports en Moviment
Aquest primer acte va ser proposat pels Ports en Moviment, grup que va nàixer arran del tall de les emissions de TV3 i Aragó TV als Ports la primavera d’enguany. Van participar en l’últim Aplec de Vilafranca i també en el Correllengua de Morella i ara es proposen col·laborar amb les diferents activitats relacionades amb el Aplec dels Ports.

El primer Proaplec d’Herbers va tenir el seu punt final a la nit amb una festa musical en el pavelló de festes de Forcall. Allí, els assistents van poder proposar en un mural lemes, idees i suggeriments de cara per a la pròxima edició de la festa comarcal. D’aquesta manera, es van unir a la llista que ja s’han proposat en el grup del Facebook del Aplec dels Ports que ja compta amb prop de 850 seguidors.

La primera proaplec d’Herbers, a Forcall

Més informació: | | |