El Museu “Temps de Dinosaures” registra 350.000 visites des de la seua apertura


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 22 de novembre de 2010

Morella continua consolidant el seu Museu “Temps de Dinosaures” com el centre paleontològic de referència a nivell provincial. Des de la seua apertura, s’han registrat més de 350.000 visites i les xifres s’han consolidat des del seu trasllat a la capella de Sant Miquel, on s’han superat les 30.000 entrades en cada un dels anys. La regidora de turisme, Sandra García, destaca que “la inversió en patrimoni i la seua posada en valor per a rebre més turistes ha sigut sempre una prioritat per a Morella”.

Respecte a les inversions dutes a terme en el Museu, la regidora afirma que “és molt important utilitzar bé els recursos de les administracions, per a aconseguir, d’una forma eficaç, que el nostre patrimoni siga un reclam turístic”. L’Ajuntament de Morella va invertir uns 25 milions de pessetes a mitjans dels anys 90, per a acollir el Museu Temps de Dinosaures, en les Torres de Sant Miquel. L’any 2005, es va traslladar a la Capilla de Sant Miquel, per al que es van invertir 226.070 euros. Amb això, es va millorar l’accessibilitat, la qual cosa queda demostrat amb l’augment considerable de visitants. Des del 2006, funciona a ple rendiment i ha consolidat les seues visites per damunt de les 30.000 anuals. Ara, aplega fins les 350.000 visites, una xifra que García apunta que “li consolida com una de les grans ofertes turístiques de Morella i com el centre paleontològic de referència de la província de Castelló”.

Morella, terra de dinosaures
D’aquesta manera, el Museu “Temps de Dinosaures” s’ha consolidat com el tercer lloc que rep més visites en el municipi, únicament per darrere del castell i la Basílica Arxiprestal. En ell, es troben restes dels sers que van habitar la comarca dels Ports, fa uns cent milions d’anys. En el període Cretaci, l’evolució va originar la formació d’argiles, una característica que ha permés la presència de nombroses restes de dinosaures.

Des de fa dècades els paleontòlegs han explorat i descobert els seus fòssils, destacant l’espècie més trobada i estudiada, l’Iguanodon. En aquest museu s’ha reconstruït a escala real este imponent animal. Junt amb l’Iguanodon, Morella posseïx molta més riquesa paleontològica, des de terópodes carnívors fins a enormes herbívors, ornitópodes i cuirassats.

Més informació: