El Butlletí d’Educació de la Generalitat de Catalunya recomana ‘Petjades d’una guerra’


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Barcelona
» dimecres, 24 de novembre de 2010

El número 82 del Butlletí d’Educació, dirigit al professorat, de la Generalitat de Catalunya té aquest mes una lectura recomanada provinent de la comarca dels Ports. Petjades d’una guerra 1936-2009: Juan Isidro Borràs, un adolescent en la Guerra Civil Espanyola: La seua vida, la nostra història de Guillem Tena Vidal, ocupa un lloc destacat d’aquesta publicació.

‘Petjades d’una Guerra’ ha rebut el Primer premi als treballs de recerca de batxillerat de la Universitat Ramon Llull, el segon premi Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona i el segon premi de treballs de recerca de turisme de la Fundació Gaspar Espunya- CETT. També ha rebut el reconeixement de la Universitat de Barcelona en la que faran la publicació del treball en la seua biblioteca digital i de la Universitat de València, en la qual també exposaran el treball (llibre i memòria) a la Biblioteca de l’Arxiu Històric.

El llibre narra la història d’un jove que l’any 1938, als 17 anys, va marxar com a voluntari amb l’exèrcit republicà quan el front de guerra va arribar a la comarca dels Ports. El testimoni d’aquest jove, convertit avui en un home de 90 anys, va ajudar l’autor a elaborar el seu treball de recerca de batxillerat. El projecte d’aquest estudiant s’ha convertit en un llibre sobre la Guerra Civil als municipis de Villores, Ulldecona i les Cases d’Alcanar.

Butlletí d’educació Generalitat de Catalunya

Més informació: | |