Morella acull una reunió per a buscar fórmules de resoldre el conflicte dels voltors


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 24 de novembre de 2010

L’Ajuntament de Morella ha sigut la seu d’una reunió entre la Conselleria de Medi Ambient i la d’Agricultura, el consistori i representants del sector primari de Morella i la comarca dels Ports. L’objectiu era abordar la problemàtica dels atacs dels voltors al ramat, veure les accions que està duent a terme l’Administració Autonòmica per a solucionar-ho i buscar noves fórmules per a resoldre el conflicte.

L’edil de desenvolupament rural, Rafael Pallarés, creu que la trobada “ha sigut positiva”, ja que “s’ha establert un diàleg entre les parts implicades i s’ha escoltat la veu dels ramaders”. El regidor considera que “la ramaderia extensiva es troba des de fa uns anys amb la contradicció que els haurien de ser els seus aliats en el moment que el manteniment de l’ecosistema, han passat, per diferents causes, a ser un enemic a combatre i un perill per als ramats”.

Pallarés explica que “en la reunió s’ha mantingut un diàleg molt interessant en la que s’han buscat fórmules per a evitar estos atacs”. Algunes d’elles són el control selectiu dels voltors, la col·laboració entre administracions i la denúncia dels atacs.

Respecte al control selectiu, l’edil explica que “cal buscar fórmules per a detectar quin són els voltors que prenen la iniciativa en els atacs”. Un altre dels suggeriments ha sigut que “les administracions autonòmiques treballen conjuntament, ja que, moltes vegades, els atacs en la comarca es produïxen per voltors que provenen d’una altra comunitat autònoma”. Finalment, els tècnics han recomanat que es denuncien tots els atacs, encara que siguen difícilment demostrables, ja que permeten extraure més informació.

La reunió ha arribat després de l’acord plenari de l’Ajuntament de Morella, pel que sol·licitava a la Conselleria la busca de solucions conjuntes. Per part de l’Administració Autonòmica, han participat Vicente Granero, Cap de l’Àrea de la Millora de Competitivitat Agrícola i Ramadera de la Conselleria d’Agricultura i Juan Jiménez, Cap del Servei de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient. A la trobada han assistit unes trenta persones vinculades amb el sector primari.

Més informació: