Vilafranca és el poble de la província amb més conexions a Guifi.net


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 24 de novembre de 2010

El regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilafranca, Carlos Colom, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Vilafranca s’hagi convertit en el municipi de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana amb més nodes connectats a la xarxa lliure Guifi.net. En total, a Vilafranca a dia d’avui, són 117 nodes h (amb 110 quilòmetres d’enllaços via wifi), instal.lats en els habitatges, els que reben el senyal d’aquesta xarxa que permet, entre altres possibilitats, accedir a internet de manera gratuïta mitjançant sistema proxy per a tots els usuaris que lliurement han decidit connectar-se.

L’edil ha destacat “l’excel lent acollida que ha tingut a Vilafranca la posada en marxa de la xarxa de telecomunicacions pública Guifi.net” i també ha aprofitat la circumstància per a “felicitar i agrair a tots els veïns usuaris, membres del grup Solicom de la UJI ia la fundació Guifi.net, així com a tots els membres de la comunitat Guifi la seva implicació i enorme dedicació al projecte Guifi.net “. A través dels mitjans locals i també del web www.ajuntamentdevilafranca.es (especialment en el seu apartat “guifi.net”) s’ha promocionat la difusió de la xarxa Guifi.net. L’Ajuntament ofereix la possibilitat de connectar-se a través de dues supernodes de cobertura. Per rebre el senyal és necessari que els veïns interessats adquireixin l’antena, la hi configurin i lin i presentin una sol licitud a l’Ajuntament de Vilafranca si estan interessats en l’accés a internet (pot ser descarregada des d’Internet). El servei és gratuït per als empadronats a la localitat, mentre que els visitants disposen d’una hora gratuïta de connexió, amb proporció de contrasenya per part del consistori.

Colom ha recordat l’èxit que va tenir la jornada formativa organitzada a l’octubre a Vilafranca per donar a conèixer aquest sistema d’accés a la xarxa de manera lliure. Així mateix ha animat a futurs usuaris i veïns a que s’informin a través de la pàgina web de Vilafranca, la web de Guifi.net i també manifesten els seus dubtes i suggeriments en el grup de Facebook que s’ha creat pels mateixos usuaris de Vilafranca per compartir les experiències de Guifi.net a Vilafranca ..

Colom ha assenyalat que la xarxa Guifi.net suposa la democratització de l’accés a internet en el món rural que es concreta en la realitat de l’accés lliure a la informació, a la comunicació ia la cultura. Cal destacar que “Guifi.net no és només Internet, sinó que aquesta és una de les moltes possibilitats que es poden oferir per aquesta xarxa de telecomunicacions pública”. L’edil també ha informat que Vilafranca està ja preparada per connectar-se directament amb Castelló i amb els pobles veïns per la xarxa Guifi.net, cosa que es realitzarà en breu. Ajuntaments de localitats veïnes com Vistabella, Atzeneta, Ares, Portell o Culla també estan promocionant aquesta xarxa lliure.

Així mateix el regidor ha reiterat que la l’accés a internet ofereix limitacions per a descàrregues de programes com Ares o e-mule i que no entra en competència directa amb els serveis proporcionats pels operadors comunes.También l’accés a internet ofert per la xarxa Guifi . net no és comparable a un comercial en no oferir l’ajuntament cap tipus de servei de manteniment a nivell tècnic o de subministrament. El projecte guifi de Vilafranca va ser notificat amb resposta favorable a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, entitat encarregada de regular tot el mercat a nivell estatal.

Cal destacar que a dia d’avui la xarxa pública de telecomunicacions Guifi.net disposa de 11.255 nodes operatius amb més de 17.000 quilòmetres de connexions entre ells via wifi però també amb fibra òptica, opció cada vegada més utilitzada. A la província de Castelló ha estat el grup SOLICOM de l’UJI amb Pablo Boronat i Miguel Pérez que han apostat per la xarxa pública Guifi.net com a possibilitat tecnógica assessorant a ajuntaments i particulars promocionant activament així la xarxa amb un extraordinari èxit.

Més informació: