L’Ajuntament de Morella aposta per la música amb la signatura del conveni amb l’Associació Musical Mestre Candel



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 27 de novembre de 2010

L’Ajuntament de Morella i l’Associació Musical Mestre Candel han signat el conveni que fomentarà el desenvolupament de la banda de música. A través de l’acord, escenificat per l’alcalde de Morella, Ximo Puig i pel president de l’organització musical, Antonio Manero, es garantirà la dotació econòmica i les infraestructures necessàries perquè l’associació duga a terme la seua activitat.

Ximo Puig afirmava que “a Morella el més important és la cultura, tant musical com històrica, patrimonial… pel que devem de continuar apostant per mantindre-la”. A més, afegia que “la signatura d’este conveni garantix la continuïtat d’una associació de gran tradició i importància en Morella, tal com acrediten els seus més de 175 anys d’història”.

Per la seua banda, la regidora de cultura, Palmira Mestre, ha exposat els principals trets de l’acord i explicava que “els ajuntaments hem d’estar al costat de les nostres societats musicals, senyes d’identitat dels nostres municipis, i recolzar les seues iniciatives”. També afegia que “el conveni garantix la formació dels alumnes de l’Escola de Música, el què és una aposta per la continuïtat futura de la banda”. Finalment, el president de l’Associació, Antonio Manero, ha agraït l’esforç del consistori.

» Condicions de l’acord
L’acord repercutirà econòmicament en l’associació, ja que el consistori aportarà 17.640 euros anuals. A més, l’Ajuntament es compromet a posar a disposició de l’associació les instal·lacions de la Casa de la Música, assumir les seues despesses, facilitar informació sobre ajudes i cedir instruments. Per la seua banda, l’Associació Musical Mestre Candel acorda actuar en distints actes que es realitzen anualment en Morella, en un màxim de tres extraordinaris i a col·laborar en l’organització i desenvolupament de l’Escola de Música.

D’aquesta manera, s’ha tancat un cap de setmana especial per a l’Associació Musical Mestre Candel, que ha celebrat els actes de Santa Cecília. Aquestos es van iniciar el divendres a la nit, amb el tradicional concert, que enguany s’ha dedicat a la lluita contra la violència de gènere i que va comptar amb la participació de la Plataforma de Dones Artistes contra la violència de gènere. Durant el cap de setmana, els músics han recorregut els distints carrers de Morella, amb els tradicionals cercaviles.

Més informació: | |