Música per Santa Cecília i contra la violència de gènere



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 27 de novembre de 2010

L’Associació Musical Mestre Candel oferia aquest divendres el seu tradicional concert de Santa Cecília. El Teatre Municipal de Morella va ser el marc d’una de les actuacions fixes en el calendari d’aquesta banda dins d’un cap de setmana festiu i de germanor per als músics. Enguany aquesta actuació va ser especial. A més de la presentació dels nous músics es va llegir el Manifest de Campanya de Propostes des de la cultura per la lluita contra la violència de gènere.

En un intermedi, van pujar a l’escenari la regidora d’igualtat, Malú Blasco i la periodista Amparo Panadero. En primer lloc, Blasco va fer una introducció i va donar pas a Panadero per a que faiguera la lectura d’aquest manifest promogut des de la Plataforma de Mujeres Artistas contra la violencia de género i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La lectura va anar acompanyada de la melodia de La Vida es Bella, una de les peces que va oferir la banda en aquest concert.

A més d’aquesta popular banda sonora, la Mestre Candel va interpretar ‘Ronda i Saltarello’, la sarsuela ‘El Bateo’, el pas-doble ‘L’Alqueriense’ i tancava l’actuació amb la ‘Simfonia dels joguets’ i les peces Autum Leaves i Fate of the Gods. En acabar el concert començava una maratoniana agenda per als músics de la banda en la que barrejen la música i la festa.

» Cap de setmana festiu
El dissabte realitzaran una cercavila i arreplegarán als nous músics. Abans de dinar, realitzaran un pasacarrer, mentre que per la vesprada la festa està garantida amb una xaranga. Els actes de Santa Cecília es tancaran el diumenge amb la signatura del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Morella, amb el que la banda es garantiza un fons econòmic per poder subsistir així com garantitza una sèrie d’eixides al llarg de l’any.

Santa Cecilia 2010 de la Mestre Candel

Més informació: | | | |