Herbolari Ecoports, Premi Disseny i Innovació



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 29 de novembre de 2010

Conte Carles Sangüesa en el seu llibre “el cicle tradicional agrari” que l’home antic, era una enciclopèdia. Ho sabia fer tot, i coneixia tot el que l’envoltava. Sabia aprofitar tot el que la terra li donava, i aplicar-ho a les necessitats curatives o alimentaris en cada moment. Tot ho aprofitava, per que res era tant abundant ni segur, com per anar-ho malbaratant.

Amb oli de ginebre llevava les caparres de les ovelles i d’altres animals. L’oli d’om servia per curar ferides. L’herba torçonera s’emprava per a torçons dels animals. Les fulles de coc per ali viar cremades. L’àrnica, agafada la nit de Sant Joan, dintre d’una ampolla amb aiguardent desinfectava ferides, i el gitam dient que que feia passar el mal de panxa. L’herba sana, matava el cuc i feia entrar la gana, sàlvia, malva i valeriana, ja sabeu el que diuen, que de tot mal salva.

Avui no tenim temps per conèixer el que tenim, i hem perdut bona part dels coneixements que ells guardaven. Per això ens fa goig donar el següent reconeixement. I es que enguany al carrer Juan Giner ha nascut una nova tenda que ha decidit apostar per lo natural: tes, tisanes, infusions, cosmètica natural, fitoteràpia, productes ecològics, menjar vegetarià… i a més productes de comerç just.

És per això que la Festa del Comerç 2010 ha decidit que el premi Els Ports Ràdio al Disseny i la Innovació sigue per a Herbolari Ecoports.

Més informació: |