La Unitat d’Emergències està de nou a Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 30 de novembre de 2010

La Unitat Militar d’Emergències (UME) amb base a la localitat valenciana de Bétera, està realitzant a Vilafranca més maniobres hivernals al llarg de tota aquesta setmana. És el tercer any consecutiu que l’UME es desplaça a Vilafranca per fer pràctiques i a més el mes passat també van estar a la nostra zona. En aquella ocasió les maniobres es centraven en el fet de tornar a fer operativa una línia elèctrica d’alta tensió que havia caigut com a conseqüència d’un temporal d’hivern.

En aquesta oportunitat, els membres de la UME estan fent pràctiques pels voltants dels pobles de la comarca i també a la zona de Les Coves del Forcall, al terme de Vilafranca, on realitzen rescats verticals a les roques d’aquest paratge.

A Vilafranca, la UME es queda allotjada al Parador de Festes. La relació entre l’exèrcit i l’Ajuntament de Vilafranca és magnífica i la UME destaca les grans facilitats i la gran acollida amb la que compta al municipi per desenvolupar el seu treball.

El Tinent-Coronel del batalló de la UME amb base a Bétera, Fernando García y García de las Hijas, es desplaça aquest dijous a Vilafranca per despedir-se de l’Ajuntament, ja que acaba la seua tasca al batalló i l’acompanyarà el nou Tinent-Coronel que el substituirà.

Les maniobres de la UME a Vilafranca s’allargaran fins al proper divendres.