Pena-roja vol rellançar la Visita dels Calatravos a través de la confecció de vestits medievals



comarquesnord.cat, Pena-roja
» dimarts, 30 de novembre de 2010

Pena-roja vol rellançar la Visita dels Comanadors de Calatrava que organitze cada tres anys a través d’un taller de confecció de vestits i adorns medievals. Així ho va destacar l’alcalde del municipi, Francisco Esteve, qui va explicar que a l’últim ple municipal se va aprovar que de cara al pròxim any, dins de les convocatòries de l’INAEM per a les entitats locals, se sol·licitarà la contractació de cinc persones a sis mesos que se dedicon a esta funció.

A més, Esteve va apuntar que també s’ha parlat amb lo Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya amb la intenció de que se facin uns cursos de formació previs perquè tota la gent interessada amb estes places tinguen unes bases amb la costura i confecció. L’objectiu del consistori passe perquè estos cursos de formació començon quan més prompte millor, mentre que los contractes a través de l’INAEM serien a partir d’octubre de 2011.

Segons l’alcalde de Pena-roja, este taller de confecció de vestuari i adorn medieval pretén ser també un punt d’eixida de cara a la venda o al lloguer de vestimenta antiga. A la vegada, s’intentarà que algun veí del poble pugue iniciar un futur professional una vegada finalitzada esta convocatòria. Cal recordar que Pena-roja organitze la recreació de la Visita dels Comanadors de Calatrava des de l’any 2007. L’última cita va ser al 2010, ja que esta festa medieval se celebre cada tres anys.

Més informació: | |