Portell es transformarà en Betlem aquest Nadal



comarquesnord.cat, Portell
» dimarts, 30 de novembre de 2010

L’Estel dels Ports està a punt de tornar a il·luminar-se. El pessebre vivent que, cada dos anys, es fa a una població de la comarca dels Ports, enguany té parada a Portell. Aquest cap de setmana del pont de la Puríssima es realitzarà l’assaig general.

Els veïns de Portell s’han involucrat de ple en la representació del naixement de Jesús. Més de cent persones, per quadrilles, s’han repartit els papers per completar les deu escenes que conformen el Betlem.

Diferents racons de Portell es transformaran per ser l’escenari de l’Anunciació, el Castell d’Herodes, la Visitació, el somni de Josep, l’hostal on no van trobar habitació la sagrada família, la reunió dels pastors que van rebre l’anunci de la bona nova… en fi així, fins deu escenes diferents que recrearan els primers episodis del Nou Testament.

Encara que la part forta del muntatge corre a càrrec dels amfitrions, també es sumen a la representació xiquets de pobles del voltant.

I és que el Pessebre Vivent està organitzat per les Parròquies dels Ports, que pertanyen a la diòcesis de Tortosa. En anteriors edicions s’ha celebrat a la Todolella i a la Mata. La data que s’ha marcat per a la representació és el 26 de desembre.

Més informació: | | |