El Maestrazgo premia “No me puedo quejar. La vida sencilla” al concurs de relat


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Maestrazgo
» divendres, 1 de desembre de 2010

Aquest cap de setmana s’ha fallat el cinquè Concurs de Relat, convocat per la Comarca del Maestrazgo el passat mes de març i, el termini del qual de presentació d’originals, va finalitzar en el mes de setembre.

El guanyador del primer premi ha sigut Pedro José Rubio Hernández, de Terol, amb el relat “No me puedo quejar. La vida sencilla”. El segon premi ha anat a parar a Eduardo Elías Rosenzvaig, de San Miguel de Tucumán (Argentina), amb el relat “El tiempo es enemigo de la hermosura”. El primer premiat rep 800 € i el segon 400 €.

» Alt nivell
El jurat va destacar l’alt nivell dels relats d’enguany, havent tingut molt complicada l’elecció dels guanyadors. Del primer van destacar l’encertada elaboració de personatges, la proximitat al paisatge i el caràcter històric de la trama, sent un relat que posseeix una mirada literària original, sòlid i ben narrat, a través del com l’autor s’endinsa amb subtilesa i profunditat en les coses importants d’una vida. Del segon van fer notar l’elegància literària, la força estilística i el domini del llenguatge i dels ritmes de la narració.

Així mateix, van decidir atorgar també un esment al relat “Torre los Nublos” de Julio César Cano Castany, de La Pobla Tornesa (Castelló), del que destaca la vinculació al territori i el gir de tornada en al·ludir al concurs. Té una arquitectura ben construïda i imaginativa, introduint al lector en el joc literari del relat.

Més informació: