El Subdelegat recolza la candidatura del Sexenni com a Festa d’Interés Turístic Internacional


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 1 de desembre de 2010

La regidora de turisme de l’Ajuntament de Morella, Sandra García, ha fet entrega de l’informe necessari per a aconseguir la declaració de Festa d’Interés Turístic Internacional, al Subdelegat del Govern, Antonio Lorenzo. Després d’aquest primer contacte, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, farà entrega d’una còpia a la Consellera de Turisme, Belén Juste. Lorenzo ha recolzat el projecte morellà, afirmant que “esperem que el compromís del Govern d’Espanya amb la província de Castelló es traduïsca en el suport per a què esta festa siga declarada d’interés turístic internacional”.

Per la seua banda, Sandra García, destacava que “la declaració de Festa d’Interés Turístic Internacional és un pas per a internacionalitzar el destí i consolidar la festa com una referència encara major”.

A més, la regidora explicava que “la declaració contribuiria a la promoció nacional i internacional, no sols de les nostres festes sexennals, si no també dels atributs turístics de la localitat”. Una afirmació que ha corroborat Lorenzo, qui assegurava que “la internacionalitat suposa que en les campanyes de promoció de la xarxa d’Oficines de Turisme d’Espanya, estaria present la ciutat de Morella”.

En l’informe es detallen tots els trets característics de les festes sexennals, des dels carrers adornades, al sentiment de devoció per la Marededéu de Vallivana, la descripció de cada una de les danses, la programació dels dies de Sexenni, etcètera. A més, s’inclouen distints inventaris i memòries d’infraestructures turístiques, comercials i dispositius de seguretat i mobilitat. Finalment, es descriuen i adjunten annexos de les campanyes promocionals dutes a terme per la localitat i la repercussió mediàtica de les mateixes.

Abans de l’entrega de l’informe, l’alcalde de Morella, Ximo Puig, Sandra García i el regidor d’obres, Rhamsés Ripollés, s’han reunit amb Antonio Lorenzo per a analitzar la situació de les inversions que el ministeri està duent a terme en la localitat. Després d’aquesta trobada, s’han desplaçat a la Casa de la Cultura, última de les obres inaugurades en Morella, amb càrrec al Pla E del Govern.

Més informació: |