Més “Cheese Awards” per als formatges de Catí i Morella


comarquesnord.cat, Londres
» dimecres, 1 de desembre de 2010

Els formatges artesans de la Cooperativa de Formatges de Catí i El Pastor de Morella sumen altres tres guardons. En aquest cas ha estat en el certamen internacional World Cheese Awards celebrat a Londres. Entre les 2.600 mostres de formatges de 26 països que s’han presentat, els 200 catadors han considerat que tan el formatge ecològic de cabra, com el tradicional i el de tòfona mereixien ser reconeguts. El primer obtenia la medalla de plata, els altres reconeixements de bronze. El formatge ecològic i el conegut com a Tronchon ja havien recollit nombrosos guardons, però aquest ha estat el primer premi per al formatge trufat.

» Enguany, 9 premis
En aquestos premis el producte de la Cooperativa de Formatges de Catí i Pastor de Morella ja sumen 23 guardons. Sols enguany han estat reconeguts en 9 ocasions en certàmens nacionals i internacionals.

Miquel Vives, gerent de les formatgeres, es mostrava “molt satisfet” per aquestos nous reconeixements que contribueixen a avalar la qualitat del producte. “Des del principi d’aquesta nova etapa s’ha buscat aquest tipus de promoció basada en el bon fer de l’empresa, i que ha ajudat a obrir nous mercats en l’exterior i augmentar els destins nacionals”, apunta.

Els formatges guardonats tenen característiques pròpies, cadascun en el seu aroma especial. El formatge de cabra ecològic, en format Panyoleta, està totalment fet a ma i te un procés de curació de 30 dies. El formatge de cabra, format Tronchon, és el que manté la forma més tradicional d’aquesta zona. Té un proces de maduració entre 30 i 60 dies. El formatge d’ovella trufat, elaborat en format servilleta, també està totalment fet a ma. La seva curació son uns 20 dies. La crosta es fina i conté taques de tòfona, també porta tòfona la pasta.

La producció de la formatgera depèn de la producció de llet dels ramats de la zona, i per tant es prou estacional. No obstant, darrerament s’ha aconseguit mantenir, i fins i tot augmentar el volum de producció, d’aquest producte cada cop més apreciat.

Més informació: | |