La Torre del Compte alerta del mal estat de l’església de Sant Pere


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, La Torre del Compte
» dijous, 2 de desembre de 2010

L’alcalde de la Torre del Compte, Antonio Bergós, va alertar que l’església de Sant Pere se trobe en molt mal estat, degut sobretot a les humitats, gotelleres i fissures que pateixen diverses zones del temple. Bergós va defensar també que l’ajuntament porte molts anys treballant perquè la restauració de l’església sigue una realitat, però que degut a una falta de finançament per part de l’ajuntament, primer, i una falta de diners, després, (segons los justificave lo Govern d’Aragó), no s’ha pogut fer.

Bergós va explicar, en declaracions a Ràdio Matarranya, que “primer mos van demanar que natres havíem de cobrir lo 10 per cent de l’obra”, una mesura habitual en estes obres. Quan se van aconseguir los diners, llavors los van dir que feie falta un aval. Però quan lo van presentar, “mos van dir que degut a les retallades pressupostàries” motivades per la crisi econòmica, “no hi havie diners per a fer esta rehabilitació”, quan estem parlant d’unes obres que “són molt urgents”.

En este sentit, l’alcalde de la Torre del Compte que l’església “està en molt mal estat i no sabem què pot passar si no s’arregle”. De fet, al temple de Sant Pere de la Torre del Compte s’ha hagut de tancar una capella com a mesura de seguretat i inclús s’ha produït la caiguda pedres del campanar. A més, Bergós va reconèixer que van rebre una subvenció de la Diputació i l’Arquebisbat amb que podien arreglar la filtració d’aigua al temple, però que “no se podrie fer res” fins que estigués pendent lo projecte de restauració de la DGA.

Més informació: | | |