S’acaba el segon taller “Vive la piedra, trabájala”


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, La Iglesuela del Cid
» dijous, 2 de desembre de 2010

El Taller d’Ocupació ‘Vive la Piedra, Trabajala II’ que s’ha desenvolupat durant tot aquest any a Vilafranca i La Iglesuela del Cid acabava aquest dijous amb un acte de cloenda que tenia lloc al Saló de Plenaris de l’Ajuntament de La Iglesuela del Cid amb la presència dels Alcaldes de tots dos municipis, Directors del Servei Estatal d’Ocupació de les províncies de Castelló i Terol, els 15 alumnes-treballadors que han participat al Taller i els professors, administratius i ADLS. Un bonic acte en el que es projectava un vídeo ilustratiu dels treballs realitzats en aquest taller.

El Taller d’Ocupació ha permés als 15 alumnes-treballadors formar-se com a paredadors amb la gran quantitat de murs de pedra que s’han rehabilitat al camí dels Barranqueros a La Iglesuela i a l’Assagador de l’Empriu o camí de Sant Pere al terme de Vilafranca, baix la supervissió del professor-paredador José Antonio Porcar. A més, es reconstruia la grada existent a la base del Peiró de Sant Pere, es construia una creu de pedra per completar la restauració del Peiró de Sant Miquel, a la Pobla del Bellestar, es feia una gran caseta de pedra en sec a La Iglesuela del Cid, entre moltes altres qüestions. Al Taller d’Ocupació es realitzaven moltes hores de treballs de cantería amb els professors Gregorio Gil i Fernando Tomás Tena amb uns resultats extraordinaris. Els alumnes-treballadors també s’han format en moltes assignatures més en les hores de classes teòriques, tals com la informàtica, sensibilització ambiental, creació d’empreses etc. A més, els alumnes-treballadors amb estat presents a la Fira de la Magdalena de Vilafranca, a la Fira de Puertomingalvo o a la Fira d’Antiguitats de La Iglesuela del Cid.

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, agraïa l’esforç a tots els que han fet possible aquest taller en el que mostrava la seua satisfacció pel treballs realitzat pels alumnes-treballadors. Tots ells i elles han aconseguit els requisits exigits al taller i obtenien les acreditacions i titulacions del Taller.

Des dels Serveis d’Ocupació de Terol i Castelló també es destacava el gran paper desenvolupat amb el Taller d’Ocupació ‘Vive la piedra, trabájala II’ i es felicitava als Ajuntaments de Vilafranca i La Iglesuela del Cid per l’excel·lent idea d’impulsar una iniciativa d’aquestes característiques.

El Taller ‘Vive la piedra, trabájala’ s’ha realitzat en dues oportunitats i pel moment no tindrà continuitat ja que enguany no s’han aprovat ajudes en aquest sentit. De totes formes, Maximino Jiménez convidava als municipis ha tornar a sol·licitar-les quan siguen ofertades novament.

Per a concloure l’acte, es lliuraven els diplomes acreditatius als 15 alumnes-treballadors, que un per un, van anar passant per arreplegar-lo.

El professor de cantería, Gregorio Gil també va fer uns obsequis per als alumnes treballadors, els Ajuntaments de Vilafranca i La Iglesuela, els professors del Taller i el Servei Estatal d’Ocupació.

» Mostra dels treballs
Finalment, les autoritats es desplaçarien a la nova Oficina de Turisme de La Iglesuela del Cid on van poder veure exposat bona part dels treballs de cantería realitzats en aquest Taller d’Ocupació ‘Vive la piedra, trabájala II’.

Més informació: |