Al Tall compleix 35 anys i ho celebra a Morella



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 5 de desembre de 2010

Les Torres de Sant Miquel acullen una exposició que repassa la història del grup valencià “Al Tall”. Vicent Torrent, la veu del grup, junt al comissari de l’exposició sobre els 35 anys d’Al Tall que ha organitzada la Universitat d’Alacant, Josep Forcadell, i l’alcalde de Morella, Ximo Puig, participaven en la inauguració aquest passat diumenge, 5 de desembre.

La mostra, que porta per títol “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià”, es podrà visitar fins al me de gener, i en ella, a través de cartells de concerts, portades de cada disc, fotografies dels concerts o distints llibres que s’han escrit sobre el grup, no sols es reflexa la història d’Al Tall, si no també, part important de la historia dels valencians.

La mateixa jornada, per la vesprada, el Teatre Municipal va ser l’escenari d’un concert de Vicent Torrent, acompanyat de Ximo Caffarena i Quim Sanz i titulat “Cançons de tota la vida”.

» 35 anys
Al Tall es va fundar l’any 1975 i s’ha caracteritzat per interpretar cançons tradicionals en la cerca de crear la consciència de ser un poble, tan digne com qualsevol altre. Avui en dia, podríem dir que té una funció cultural, social i cívica. Al Tall ha estat el precedent i la inspiració per a molts grups actuals que utilitzen el llenguatge musical tradicional en les seves composicions.

Més informació: |

/span> comentaris

  1. Josep Forcadell enllaç al seu comentari

    gràcies per difondre les activitats de l’Ajuntament de Morella i l’exposició sobre els 35 anys d’Al Tall que hem fet la Universitat d’Alacant amb l’ajuda inestimable de la gent d’Al Tall.
    En la notícia hi ha un petit error, Josep Forcadell és el comissari de l’exposició, no és el rector!
    gràcies
    josep Forcadell

  2. Moltes gràcies.

  3. Josep A. Collado enllaç al seu comentari

    però compte: segons em van informar a l’oficina de turisme, només està oberta els caps de setmana!